Research (Stone de Witt)
Akcie ve světě  |  20.05.2005 11:50:35

Společnost The Titan corp (TTN) si včera připsala 7,6%


Americké akcie si ve včerejším obchodování pěkně pohrály s investory. Nejprve se vydaly směrem dolů, potom začaly oscilovat kolem své otevírací hodnoty a nakonec přece jenom posílily. Takovým vývojem se vyznačoval hlavní index Dow Jones, který si v závěru připsal 0,27% a uzavíral na 10.493,19 bodu. Celkově šlo o velmi vydařených 5 dní, protože Dow Jones i S&P rostly čtyři dny v řadě a pro Nasdaq to bylo dokonce 5 pozitivních seancí zasebou.

 

Výrazný vzestup zaznamenaly akcie energetických společností, jejichž souhrnný index vykázal růst o bezmála 2%. Investoři neváhali a obrátili své zraky právě do tohoto sektoru, což se projevilo zvýšenými objemy obchodů. Po předchozím nezájmu jde o jedny z největších obchodovaných objemů v tomto roce.

 

Zajímavým úkazem na akciovém trhu je jeho pravidelná cykličnost, kdy délka jedné vlny trvá 90-120 dní. Tento trend je pozorovatelný už dva a půl roku. Vždycky když příjmy atakují predikce a chystají se tuto hranici překročit, dostane se trh na nová maxima a na vrchol cyklu, ze kterého potom rychle padá k nižším cenám za akcie, dokud se nedotkne opět svého dna.

 

Z významných titulů včera rostla Motorola (MOT), výrobce mobilních telefonů, která si připsala 2,4% na 17,31 USD. Hlavním důvodem bylo oznámení o objemu prostředků, která hodlá firma věnovat na výplatu dividend. Plány společnosti hovoří o 4 miliardách amerických dolarů. Ještě více si připsaly akcie Titanu (TTN). Výrobce vojenských přístrojů včera zveřejnil záměr o převzetí ze strany L-3 Communications. Tato zpráva se okamžitě odrazila v hodnocení akciíLLL spadl o 0,8%, kdežto TTN si připsal úctyhodných 7,6% a poskočil na 21,55 USD za akcii.

 

Kerr McGee(KMG), výzkumná společnost v oblasti ropy a zemního plynu, ztratila včera 5,6% a uzavírala na 70,25 USD poté, co odsouhlasila zpětný odkup 47 milionů akcií, každou v hodnotě 85 dolarů. Trh s energiemi jinak vzrostl, jakmile se investoři vrátili, čímž zároveň poslali ceny energií dolů. Exxon Mobil (XOM) si připsal 2,2% na 54,83 dolarů za akcii, Transocean zpevnil o 1,3% a uzavřel na 45,60 a konečně například Marathon Oil (MRO) přidal 2% na 46,71.

 

Posledním zajímavým údajem jsoou šířící se zvěsti po internetu během posledních dvou dnů, že společnost Cisco (CSCO) hodlá odkoupit J.D.S Uniphase (JDSU) za cenu 3,5 až 4 USD za akcii. CSCO se aktuálně obchoduje na 19,30 USD za kus a JDSU lze pořídit za 1,47 USD za kus. Pokud by se tyto neověřené zprávy potvrdily, současní akcionáři JDSU by si připsali na svá konta  velmi zajímavou sumičku peněz. Nicméně jde stále o nepotvrzené informace.

 

Autor:

 

Bc. Petra Coufalová

 



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688